Hevoskasvatus

hevoskasvatus.jpg


Jalon tilalla harjoitetaan pienimuotoista hevoskasvatusta. Tavoitteena on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä ja monipuolisia harrastehevosia ratsastuksen kaikkiin lajeihin. Varsat tottuvat jo varhain monipuoliseen käsittelyyn esim. lastaus ja kuljetus. Varsojen varhaiskasvatus hoidetaan huolellisesti ja siihen kuuluvat säännölliset madotukset, rokotukset sekä kavioiden vuolu. Kaikki varsat opetetaan myös ajolle.

Varsojen yksilöllisen käsittelyn ja opetuksen mahdollistaa kasvatuksen pienimuotoisuus; varsoja syntyy vain 1-2 vuodessa. Myyntiin tulevista varsoista voit kysellä Reetalta ja tammojamme voi myös tiedustella jos suunnittelet tilausvarsaa.

Vuonna 2011 meille syntyi kaksi varsaa: ratsuponi: tammavarsa Shez a Hot,  MiradonnaHunsingo’s Twister  ja suomenhevonen: orivarsa Jalo-Tahti,  Tahti-LuontoE.V. Jovankka.

Kesällä 2012 meille syntyi kolme varsaa: ratsuponit, Miradonna - Hunsingo’s Twister tammavarsa Mi Shar Ami ja Robina - Halle Lafferty, orivarsa Robin Azon sekä suomenhevonen Lellun Likka - E.V. Jovankka, tammavarsa Kesäheili.

Kesällä 2013 Jalolla syntyi kolme pikkuista shettisvarsaa!

Kesällä 2014 pidimme välivuoden varsotuksien osalta, mutta kesällä 2015 odotamme syntyviksi kahta suomenhevosvarsaa. Marin Pella - E.V.Jovankka (tilausvarsa) ja Maiskis - E.V. Jovankka.

Kesällä 2015 Pella varsoi upean ori varsan ja Maiskis suloisen tammavarsan. Molemmat varsat ovat jo uusissa kodeissaan, seuraamme innolla niiden kehitystä. Kesällä 2016 odotamme syntyväksi yhtä varsaa Velhon-Lohtu - E.V.Jovankka, varsa tulee myyntiin.

Siitosoriina meillä toimii upea E. V. Jovankka ja kesäpäivien arkeen kuuluvatkin Jonskun monet morsiamet. Teemme astutustyötä jo vuosien kokemuksella ja tammojen hyvä hoito on meille kunnia-asia, tavoitteena onkin saada jokainen Jonskun tammoista kantavaksi.astutus.jpg